Pre-Wedding Portraiture (Sabri & Shima)

20120210-134449.jpg

20120210-134507.jpg

20120210-134521.jpg

20120210-134545.jpg

20120210-134619.jpg

20120210-134639.jpg

20120210-134700.jpg

20120210-134733.jpg

Posted in photography, Uncategorized | Tagged , , , | Leave a comment

Rombongan cik kiah ke kota singa

act cite nie dah lame berlalu. Pic2 pon dah berkurun ade kat portable hard disk nie. Arinie baru nak upload kat blog. Kiotorang gi Singapore nie sbb meraikan wedding kawan mase menuntut kat SNAP tahun lepas. Bg sesape yg xtau, SNAP tu Saiful Nang Academy of Photography.

So, seperti yg di rancang kami pon pergi lah kesane. Dari JB aku gerak ngan baie & reen. Naik bas dari JB sentral. Muke memasing mmg mcm rusa masuk kampung. Sbb sume x pernah masuk singapore. Aku pernah lah jugak jejakkan kaki ke sane, but x pernah plak gunekan kenderaan awam nie. Serius mmg sengal ar muke memasing. uhuhuhuuh……

Layan jer lah pic yg x seberape di bawah nie. daaaaa……

Posted in jalan2 | 8 Comments

Pregnancy Portraiture 2

Posted in Uncategorized | 6 Comments

Pregnancy portraiture

Seisi potraiture kali nie merupakan cubaan pertama utk pregnancy potraiture. Lokasi ini bertempat di Puteri Habour.  Cadangan asal sebenarnye nak buat di luar sahaja, tetapi kebetulan hujan lebat. so, terpaksa lah buat di dalam puteri habour nie jer. Nasib baik dah standby lighting set sume. Seisi potraiture kali nie aku ajak jusri skali, sbb die mahir sket bab2 lighting nie. selain Jusri, miji pon ade skali. pasangan kali nie ialah wanma, rakan sekerja aku di PTP.

Posted in photography | Leave a comment

Perkahwinan Hisham & Che’ah

Pasangan: Hisham & Che’ah

Lokasi: Gelang Patah

Tarikh: 5hb Febuari 2011

klik disini utk view dari flickr

Posted in photography | Leave a comment

Perkahwinan Elfi & Eira

Majlis utk elfi ngan eira nie mengambil masa 3 hari. bermakna selama 3 hari lah sy berkampung di batu pahat. Semasa di sane, aku menumpang dirumah sepupu elfi (rumah die dekat jer ngan umah elfi nie). Thank’s kpd pasangan pengantin kerana memberi kepercayaan kepada kami untuk mengabadikan saat2 manis mereka ini.

Elfi nie 1 tempat keje ngan aku, so mmg dah kenal lah dia nie. so xder byk masalah bile wat job ngan diorang nie, semua nye best….. Bukan itu jer, eira, family diorang sume best sbb bg layanan yg baik utk kami. x serik lah kalo dtg batu pahat nie. Job nie aku wat dgn partner aku, miji. Act miji sepatutnye keje masa tu, tp die ambik AL (annual leave). hihihihihihih……

Si nie lah antara shoot yg aku dah ambik, harap korang layan dulu ye.. byeeee…

Sarjan Misai.....

Pic ini juga di upload di flickr, klik disini

Posted in photography | Leave a comment

Majlis perkahwinan Saufi & Nurul

Majlis perkahwinan antara pasangan Saufi & Nurul nie berlangsung pada 19/3/2011 yg lepas di dewan johor corp. Act job nie kire mengejut sbb aku di maklumkan mengenai job nie beberapa jam sebelum majlis. ape pon, aku try wat yg terbaik utk pasangan pengantin. diharap mereka berpuas hati.

Dah lame sgt rasenye x update blog kesayangan nie, sampai password pon dah lupe. uhuhuhuhu, teruk betol ar…. Job kali nie aku pegi berempat, kebetulan sal ade skali ngan aku. Mizi pulak ngan member die yuz. Walaupon x bape kenal ngan pengantin nie, tp diorang tetap sporting. Diorang mmg best lah…. Mcm yg aku ckp td, job nie mengejut. sampai ke bateri kamera pon aku charge mase kat dalam dewan. nasib baik ade 2 bateri. so boleh gune secara bergilir. Bateri speedlite pulak aku gune bateri energizer jer.

kat bawah nie ade beberapa gambar masa majlis tersebut, layanzzzz…….

Posted in photography | 3 Comments